Akıllı Köpek Fıstık'ın Hikayesi



Bir zamanlar, çok sevimli ve akıllı bir köpek olan Fıstık adında bir yavru vardı. Fıstık, bir çiftlikte yaşayan bir ailenin yanındaydı. Fıstık, ailesini çok seviyor ve onlara yardım etmek için elinden geleni yapıyordu. Fıstık, koyunları gütmek, tavukları beslemek, bahçeyi sulamak gibi işlerde ailenin yanındaydı.

Fıstık’ın en sevdiği şey ise oynamaktı. Fıstık, çiftliğin etrafında koşmak, top peşinde koşturmak, ağaçlara tırmanmak gibi oyunlar oynamayı çok seviyordu. Fıstık’ın en yakın arkadaşı ise çiftliğin kedisi Pamuk’tu. Pamuk da Fıstık kadar sevimli ve akıllıydı. Pamuk ile Fıstık, her gün birlikte oynar, birlikte uyur, birlikte yemek yerlerdi.

Bir gün, Fıstık ile Pamuk çok uzaklara kaçtılar. Çiftliği gözden kaybettikleri zaman fark ettiler. Etraflarına baktıklarında hiç tanımadıkları bir orman gördüler. Ormanın içinde çok farklı hayvanlar vardı. Bazıları dostça davranırken, bazıları da onlara saldırabilecekmiş gibi görünüyordu.

Fıstık ile Pamuk çok korktular. Çiftliğe nasıl döneceklerini bilmiyorlardı. Yollarını kaybettiklerini anladıklarında çok üzüldüler. Ama yine de umutsuzluğa kapılmadılar. Birlikte oldukları sürece her şeyin üstesinden gelebileceklerine inanıyorlardı.

Fıstık ile Pamuk ormanda ilerlemeye başladılar. Yol boyunca karşılaştıkları hayvanlara çiftliği sordular ama kimse bilmiyordu. Sonunda bir baykuşa rastladılar. Baykuş çok bilge ve tecrübeliydi. Onlara çiftliğin nerede olduğunu söyledi.

Fıstık ile Pamuk baykuşun tarif ettiği yoldan gittiler. Bir süre sonra çiftliği gördüler. Çok sevindiler ve koşarak ailelerinin yanına gittiler. Aileleri de onları çok özlemişti ve çok mutlu oldular.

Fıstık ile Pamuk bu maceradan sonra daha dikkatli olmaya karar verdiler. Çiftlikten uzaklaşmamaya ve ailelerine sadık kalmaya söz verdiler. Birlikte mutlu bir hayat sürdüler.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Fil İle Leyleğin Dostluğu

Güvercin ile Tavuk Masalı