Hızlı Koşan Tavşanın Masalı

 

Bir zamanlar, ormanda bir tavşan yaşarmış. Tavşan çok hızlı koşardı ve diğer hayvanlar onu hep örnek alırdı. Ancak tavşanın bu hızı bazen ona zarar verirdi çünkü aceleyle yaptığı kararlar onu sorunlu durumlara sokardı.

Bir gün, tavşan bir tilkiyle karşılaştı. Tavşan hızlı koşarak kaçmaya çalıştı, ancak tilki onu yakalamayı başardı. Tavşan, tilkinin ona zarar vereceğinden korkarken, tilki sadece onunla konuşmak istediğini söyledi.

Tilki, tavşanın güçlü ve hızlı olduğunu ama aynı zamanda dikkatli olması gerektiğini söyledi. Tavşan, tilkinin sözlerini dinledi ve bundan sonra daha dikkatli davrandı.

Tavşan, bir gün ormanda bir yavru kedi gördü. Kedi annesi tarafından terk edilmişti ve tavşan ona yardım etmek istedi. Tavşan, yavru kediye bakmaya başladı ve ona sevgiyle ilgilendi.

Birkaç hafta sonra, kedi yavrusu sağlıklı bir şekilde büyüdü ve tavşanla birlikte oynamaktan çok mutluydu. Tavşan ve kedi yavrusu, birbirlerine karşı çok sadık oldular ve birbirlerine yardım etmeye devam ettiler.

Böylece, tavşan ve kedi yavrusunun arkadaşlığı, ormanın diğer hayvanlarının da dikkatini çekti ve onlara örnek oldu. Ve tavşan, tilkinin söylediği gibi, hem güçlü hem de dikkatli olduğunu kanıtladı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Fil İle Leyleğin Dostluğu

Akıllı Köpek Fıstık'ın Hikayesi

Güvercin ile Tavuk Masalı