Yardımsever Perinin Masalı

 

Bir zamanlar, bir peri ormanda yaşarmış. Bu peri, doğayla iç içe yaşamayı ve tüm canlılara yardım etmeyi çok severdi. Güzel bir gün, peri bir köyün yakınında dolaşırken, bir kız çocuğu gördü. Kız çocuğu çok üzgündü çünkü evine gidecek yolu kaybetmişti.

Peri, kız çocuğuna yardım etmek istedi ve ona evine götüreceği yolu gösterdi. Kız çocuğu çok mutlu oldu ve perinin ona gösterdiği yolu takip ederek evine ulaştı.

Bundan sonra, kız çocuğu ve peri arkadaş oldular. Peri, kız çocuğuna doğayı ve hayvanları sevmeyi öğretti. Bir gün, kız çocuğu perinin yardımıyla bir kuş yuvası buldu ve içinde yavru kuşlar olduğunu fark etti. Kız çocuğu, yavru kuşları beslemeye başladı ve onlara sevgiyle baktı.

Günler geçtikçe, kız çocuğu ve peri birçok macera yaşadılar. Bir gün, peri kız çocuğuna bir sihirli kolye hediye etti. Kolye, kız çocuğuna her zaman koruma sağlayacaktı.

Kız çocuğu, periyle geçirdiği her anın tadını çıkardı ve peri de kız çocuğunun güzel bir kişilik kazanmasına yardımcı oldu. Sonunda, kız çocuğu büyüdü ve kendi çocuklarına perinin ona öğrettiklerini aktardı.

Ve böylece, peri ve kız çocuğunun arkadaşlığı, kalplerinde sonsuza kadar devam etti.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Fil İle Leyleğin Dostluğu

Akıllı Köpek Fıstık'ın Hikayesi

Güvercin ile Tavuk Masalı